Cykellåse

Vælg den rigtige cykellås til din cykel

En cykellås er noget nær det vigtigste tilbehør til din cykel, udover de lovpligtige som lygter og bremser. Cykellåsen er hele forskellen på, om du har en fantastisk cykel i flere år, eller om du skal melde den stjålet indenfor et par timer efter, du har parkeret den.

Hvilken cykellås, der passer bedst til dit behov, afhænger af flere forskellige ting, så som cyklens pris, hvor du typisk parkerer den, og hvor stor en lås, du selv er villig til at slæbe med dig. Sidstnævnte bør selvfølgelig ikke være noget, der er på tale, hvis din cykel er tilstrækkelig dyr, så er sikkerhed ikke et sted, hvor du bør gå på kompromis.

Ringlåse

sort ringlås til cyklen

En ringlås er den absolut mest velkendte cykellås, og de er samtidig noget af det mest simple og billigste, du kan få.

Ringlåse fungerer på den måde, at de sidder fastspændt bag på din cykel over baghjulet, så du blot skal trykke en metalstang igennem låsen, og cyklen er låst. Denne låsemetode er helt oplagt, hvis du bare ikke magter at slæbe en ekstern lås med dig, eller at din cykel ikke er i en større risikozone for at blive stjålet.

Fordelen ved disse ringlåse er som sagt, at de sidder på cyklen, så du kan allerhøjst glemme nøglen dertil, og du skal ikke have den i en lomme, taske, eller viklet rundt om din cykel. Ulemper derimod er, at du blot låser baghjulet fast, så man ikke kan cykle den væk. Der er intet, der stopper folk fra at løfte cyklen op og gå væk med den.

Disse produkter er affiliate.
GRATIS FRAGT
Lås YWS forsikringsgodkendt ringlås, Sort
Fås i hvid og sort. Yws forsikringsgodkendt ringlås med 2 nøgler. Svær at klippe op. Rigtig god lås som er godkendt. Låsen passer på de fleste almindelige cykler. Dog IKKE på racer- eller mountainbikes.!
Pris fra 229
GRATIS FRAGT
Abus Ringlås 5955 Pro Shield X-PLUS - Sort
KOMFORTABEL BASISBESKYTTELSE PRO SHIELD XPLUS™ 5955 ringlåsen tilbyder alle de bekvemmeligheder, der er mulige i en ringlås. Med ringlåsen får du ud over den enslåsende funktion i vores XPlus-nøglesystem også andre fordele for at beskytte din cyke
Pris fra 549
GRATIS FRAGT
Abus Ringlås 4750 XL - Sort
Et greb, et klik, og din cykel er låst – og endda med den pålidelige beskyttelse fra en lås fra ABUS. Stellåse er basisbeskyttelsen til din cykel. Når du hurtigt skal ind til bageren, er det en praktisk mulighed for i en håndevending at beskytte d
Pris fra 439
GRATIS FRAGT
Abus Ringlås 5755L Pro Shield X-PLUS - Sort
Produkt : SHIELD 5755L XPlus™. Lukning : keyed different. Security Level : cykel9. Højde [mm] : 109. Bredde [mm] : 78. Antal medfølgende nøgler : inkl. 2 nøgler. Designfarve : black. Facetfarve : sort. Vægt [g] : 570. Låsetype : Nøgle. Styrke [mm]
Pris fra 449
GRATIS FRAGT
Abus Ringlås 5850 Shield - Sort
ABUS kvaliteten af ringlåsen PRO SHIELD™ 5850 er forsynet med kvalitetsstempler fra fire forskellige lande. Ringlåsen PRO SHIELD™ 5850 yder god beskyttelse mod mellemstor risiko for tyveri. Norge, Finland, Sverige og Holland har godkendt kv
Pris fra 379
GRATIS FRAGT
Abus Plastdup til ringlås 4650/4750/5750 låsearm
Pris fra 25

Bøjlelåse

bøjlelås med beslag til cyklen

Bøjlelåsen er en mere fleksibel lås sammenlignet med ringlåsen, da dens form tillader dig at låse mere end bare baghjulet. Ved optimale placeringer, kan den bruges til at låse cyklen fast til faste objekter, så som træer, lygtepæle, stolper og andre ting, der passer ind i kæden.

Fordelen ved denne type lås er, at de tillader dig at fastgøre din cykel til objekter, der ikke bare sådan lige kan fjernes, så en eventuel tyv kan ikke bare tage cyklen over skuldrene og gå væk med den. Den tætte pasform gør også, at der er ringe plads mellem cykel og låsen, så det er vanskeligere at få plads til et koben eller andre værktøjer til at brække låsen op med.

Nogle låse kommer sågar med en holder, der kan fastmonteres på cyklen, så du ikke skal have låsen i en taske.

Hvis du vælger at sikre din cykel med en bøjlelås, er det yderst vigtigt, at du vælger en størrelse, der passer til din cykel. En for lille lås gør det vanskeligt at sikre cyklen, og en lås, der er for stor, gør det for let for en tyv at komme til med værktøj.

Disse produkter er affiliate.
GRATIS FRAGT
Abus Bøjlelås 420 Ultimate - 230mm - Rød
Ultimate 420 sender et signal om sikkerhed – ene og alene gennem sin fremtoning. Der er låse, og så er der Ultimate 420 bøjlelåsen. Hvis du søger efter en bøjlelås, der vil afskrække potentielle tyve bare ved synet af den, så er løsningen lige her.
Pris fra 449
GRATIS FRAGT
Abus Bøjlelås 770 Alarm SmartX - 230mm - Sort
Cykelsikkerhed bliver smart. Brugen af innovativ teknologi kombineret med maksimal mekanisk sikkerhed gør 770A SmartX™ til den mest sikre cykellås i sin klasse. Nyd fordelene ved den innovative SmartX™ cylinder, og gør din iOS- eller Androi
Pris fra 1.999
GRATIS FRAGT
Abus Bøjlelås 640 Granit Plus TexKF 230 mm
Pris fra 1.149
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 203
Abus Bøjlelås 440 Alarm - 160mm - Rød
En lås er en god ting – en lås med alarmsystem er endnu bedre. Med 100 decibel sender 440 A låsen enhver tyv væk i løb. Vi beskytter vores mest værdifulde ejendele med et alarmsystem. Så hvorfor ikke vores cykel? Vores bøjlelås 440 Alarm er udstyr
Pris fra 606
GRATIS FRAGT
Abus Bøjlelås 540 Granit X-PLUS (SH B Beslag) - 300mm - Sort
Det højeste sikkerhedsniveau fra ABUS-sortimentet: GRANIT XPlus™ 540 bøjlelåsen giver den bedste beskyttelse mod tyveri for din cykel Specielt hærdet stål, PowerCell-teknologi til beskyttelse mod stød og slag samt forsøg på at tvinge låsen op, XPlu
Pris fra 1.349
GRATIS FRAGT
Abus Bøjlelås 770 Alarm SmartX - 230mm + USKF holder - Sort
Cykelsikkerhed bliver smart. Brugen af innovativ teknologi kombineret med maksimal mekanisk sikkerhed gør 770A SmartX™ til den mest sikre cykellås i sin klasse. Nyd fordelene ved den innovative SmartX™ cylinder, og gør din iOS- eller Androi
Pris fra 2.149

Kædelåse

sort abus kædelås

Kædelåse er lige til at forstå, hvad er. De er, uden sammenligning, den mest fleksible type af lås, du kan få. En kædelås består typisk af led formet af hærdet stål, omringet af enten stof eller plastik, der beskytter kæden imod vejret, skidt og snavs, og dig, så du ikke får fingre i klemme i dets led.

Kædelåse er tænkt til absolut topsikring af cykler og sågar motorcykler, hvor du kan sikre ikke bare dækket, men hele stellet samtidig til et fast objekt.

Ligesom med alle andre låsetyper, er der selvfølgelig fordele og ulemper. Et af de absolut største fordele er, at din cykel er utrolig godt sikret med sådan en lås. Typisk til sådan en grad, at en tyv ikke engang gider forsøge. Ulempen derimod er, at du ikke sådan lige kan sikre den til din cykel lige så let som en bøjlelås med holder, eller en ringlås, der permanent sidder på cyklen.

Det betyder, at du ikke har noget andet valg, end at have den med i en taske, medmindre du snor den rundt om stellet, når du er på farten. Derudover er kædelåse betydeligt tungere end nogen anden form for lås, hvilket også er en ting at have med i overvejelserne.

Kædelåse kommer med forskellige låsemetoder, den ene med nøgle, og den anden med kombinationslås, så du blot skal huske 4 cifre. Kombinationslåse er betydeligt mindre sikre end nøgle, så hvis din cykel er af betragtelig værdi, anbefales det at gå med en nøgle.

Disse produkter er affiliate.
GRATIS FRAGT
Abus Kædelås 1010 CityChain PLUS - 170cm - Sort
ABUS CityChain™ 1010 kædelåsen sikrer, at din favoritcykel er godt beskyttet mod tyveri. Denne ABUS kædelås fås i fire forskellige længder, fra 85 cm til 170 cm. Det sker ofte, at de bedste steder at låse sin cykel allerede er i brug, især i byomr
Pris fra 1.449
GRATIS FRAGT
Abus Kædelås 58 Granit Power X-PLUS 120cm
FREMTIDEN SER SORT UD FOR TYVENE. Med et sikkerhedsniveau på 19 er GRANIT™ 58 12KS blackloop fra ABUS en af de meste sikre motorcykellåse, der tilbydes af ABUS. Når din motorcykel er låst fast, er den ekstremt godt beskyttet. Kæden fremstillet af
Pris fra 1.749
GRATIS FRAGT
Abus Kæde til YWS ringlås bred 90cm - Sort
6 x 900 mm loop. Kæde til YWS, bred 90 cm
Pris fra 249
GRATIS FRAGT
Kryptonite Kædelås New York 1515 "Fahgettaboudit" - 120cm
Kryptonite's New York Fahgettaboudit-koncept er simpelthen det mest brutale og hardcore låsesystem, du nogensinde vil se. Det er ikke bare en lås, det er en invitation til alle cykeltyve derude om at "Fahgettaboudit!" - altså at glemme alt
Pris fra 2.499
GRATIS FRAGT
Abus Kædelås 4804 Symbols Combo - Grøn
ABUS er kendt for sin konstant høje kvalitet og sikkerhed. Man kan stole på denne cykellås takket være kvalitetsmaterialerne. Selvom du tror, at din cykel ikke udsættes for tyveri, fordi den f.eks. står i en kælder eller på et overvåget område, skal du a
Pris fra 239
GRATIS FRAGT
Abus Kædelås 8808 Combo - 110cm - Sort
Låsen, der er udstyret med støbte cifre med to komponenter, er let at bruge, og tallene kan ses hele tiden. Den fuldt dækkende plastikcoating af låsekroppen og det karakteristiske stofrør rundt om kæden forhindrer skader på cyklen.
Pris fra 749

Wirelåse

abus wirelås 650

Wirelåse består af snoet metalwire, et yderst let alternativ til en kædelås. De er ganske fleksible, og kan snoes rundt om faste objekter, men de yder ikke nær den samme form for for sikkerhed, da der ikke skal meget mere end en lille boltsaks til for at besejre den.

Selvom de virker som et svagt alternativ, har de deres plads på markedet. Wirelåse fungerer rigtig godt til cykelstandere på skoler, hvor man hurtigt og let kan fæste dem til diverse standere, da de ikke i samme grad er i fare for tyveri som åbne pladser og større byer.

Wirelåse kommer i mange forskellige tykkelser og længder, og nogle sågar med en holder, så du kan sætte den fast på cyklen, når du ikke bruger den.

Nogle fås også med stålled, der tilbyder lidt bedre beskyttelse, men lidt mindre fleksibilitet i samme omgang.

Disse produkter er affiliate.
GRATIS FRAGT
Abus Wirelås 4408 - Sort
8 mm tykt stålkabel. Plastcoating til at beskytte cyklens lak mod skader
Pris fra 119
GRATIS FRAGT
Abus Wirelås 3406 Combo 55cm - Assort
6 mm tykt stålkabel. Plastcoating til at beskytte cyklens lak mod skader. Numerisk kode indstillet på fabrikken.
Pris fra 69
GRATIS FRAGT
Urban Iki Wirelås til forstole
En smart lille wirelås med kode til at låse din Urban Iki forstol fast til cyklen.
Pris fra 59

Foldelåse

abus foldelås 5700 bordo ugrip sort

Foldelåse er et nyt koncept på markedet, men lad dig ikke skræmme af det. De er lige så fleksible som de er sikre, og du finder ikke en lås, der er lige så belejlig at have med på farten.

Foldelåsen består af en række metalled, der er nittet sammen, så du kan vikle kæden sikkert rundt om rigtig mange ting. Det giver en sikkerhed, der er over wirelåsen, under kædelåsen, men med den lette vægt fra wirelåsen, og fleksibiliteten fra kædelåsen. Altså det bedste fra begge verdener.

Rigtig mange af disse foldelåse kommer også med en holder som du kan sætte enten direkte i dit bælte/bukser, eller sætte fast på din cykels flaskeholder, eller bare rundt om stellet, så du altid har kæden med dig. Hvis du er typen, der for alt i verden bare ikke vil have en lås med nøgle, så bare rolig, foldelåsene kan også fås med kombinationslås.

Disse produkter er affiliate.
GRATIS FRAGT
Abus Foldelås 6000C Bordo Combo (SH Beslag) 90cm - Sort
Farvel til nøglerne: Du skal blot huske en firecifret numerisk kode og låse din BORDO™ 6000C op. BORDO™ 6000 er blevet en ægte klassiker gennem mange år – det smarte design har fået mange tilhængere over hele verden med det høje sikke
Pris fra 899
GRATIS FRAGT
Abus Foldelås 6000 Bordo PLUS Twinset (SH Beslag) 90cm - Grå
Sæt din lid til kvaliteten af en klassisk model: BORDO™ 6000 foldelåsen tilbyder nem betjening samt fremragende beskyttelse mod tyveri. BORDO™ 6000 foldelåsen består af seks 5 mm led af hærdet stål forbundet med specielle nitter, der folder
Pris fra 1.649
GRATIS FRAGT
Abus Foldelås 6055 Bordo Lite Combo (SR Beslag) 85cm - Sort
Med kun 514 g er foldelåsen BORDO Lite 6055C Mini en letvægter og tilbyder et optimalt kompromis mellem sikkerhed og vægt. Den individuelt justerbare talkombination betyder, at du ikke længere behøver at tage en ekstra nøgle med dig på cykelture. På grund
Pris fra 749
GRATIS FRAGT
Abus Foldelås 5700 Bordo BIG uGrip - Rød
SIKKERHED BEHØVER IKKE VÆRE KEDELIG uGrip BORDO™ 5700 foldelåsen tilbyder ikke blot et fremragende sikkerhedsniveau, men findes også i otte forskellige farver, så du kan opnå det perfekte look. uGrip BORDO™ 5700 foldelåsen fås i et bredt ud
Pris fra 749
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 165
Abus Foldelås 5700C Bordo uGrip Combo (SH Beslag) 80cm - Blå
Foldelåsen uGrip BORDO™ 5700 Combo giver en god beskyttelse og opfylder desuden ønsket om optisk variation med otte forskellige farver. Lime, core blue, core green, core purple, red, blue og selvfølgelig den klassiske black – foldelåsen uGri
Pris fra 384
GRATIS FRAGT
Abus Foldelås 5700 Bordo BIG uGrip - Blå
SIKKERHED BEHØVER IKKE VÆRE KEDELIG uGrip BORDO™ 5700 foldelåsen tilbyder ikke blot et fremragende sikkerhedsniveau, men findes også i otte forskellige farver, så du kan opnå det perfekte look. uGrip BORDO™ 5700 foldelåsen fås i et bredt ud
Pris fra 749

Skivebremselåse

abus skivebremselås 7000 detecto

Skivebremselåse er en noget speciel lås, da den kun er møntet til cykler med skivebremser, deraf navnet. De sættes direkte på cyklens skivelås, så man ikke kan køre videre.

Mange af disse skivebremselåse har en indbygget alarm, der kan hjælpe med at skræmme potentielle tyve væk, men den er ikke mere sikker end at man kan ignorere alarmen og gå væk med cyklen.

Hvis din cykel har skivebremse, så er den absolut optimale sikkerhed at kombinere skivebremselåsen med en anden ekstra lås, så du har både en alarm, men også en sikring imod et fast objekt. En sådan løsning vil være at anbefale, hvis du har en yderst dyr cykel, da alle låse kan brydes op, hvis man har det rigtige værktøj, men en alarm vil altid vække nogen form for uønsket opmærksomhed.

Ikke alle faste objekter er egnede til en lås

Uanset om du vælger en kædelås, wirelås, eller en anden lås, der bør sættes rundt om et fast objekt, så er det også vigtigt, at du vælger den rigtige ting at fæste din cykel til.

Formålet er at gøre det umuligt at tage cyklen og gå sin vej, så alt, der ikke kan flyttes, og er højt nok til, at man ikke kan løfte cyklen over, virker. Helt optimalt er stolper, der har led ud fra sig, så som lamper, det mest optimale valg, da der bare ikke er noget at komme efter, hvis man prøver at løfte cyklen væk.

Samtidig bør det heller ikke være svage objekter, så som træstolper, plastikstolper, eller andet, der kan ødelægges med en mindre indsats. Vælg, så vidt muligt, altid noget af metal.

Jo dyrere en cykel, jo større en lås

En trehjulet cykel behøves ikke beskyttes med en 3 kg tung kædelås, eller alarm, men hvis du cykler rundt på noget, der har kostet en betragtelig sum penge, så bør låsen være derefter.

Hvis du derimod cykler rundt på en racercykel til 20-30.000 kroner, eller sågar mere, så bør du altid tage det bedste du kan få fingrene i, om det så betyder, at du må slæbe rundt på en rigtig træls, tung lås, så er det ikke besværet værd at få den stjålet.

Vælg en forsikringsgodkendt lås

Hvis du er ude for det værste, og din cykel bliver stjålet, så er en forsikringsgodkendt lås din allerbedste ven, da det betyder, at du kan få cyklen kompenseret igennem din forsikring. En forsikringsgodkendt lås er ikke nødvendigvis dyrere end en, der ikke er, men det sparer dig en stor hovedpine, skulle uheldet være ude.